• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

Kudos0

Auto-Login does not work

I have the same Identity Safe settings on this Windows 7 machine as on my XP machine. Auto-Login works fine on the XP machine; does not work at all on this Windows 7 machine.

Any suggestions appreciated.

Replies

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

I have the same Identity Safe settings on this Windows 7 machine as on my XP machine. Auto-Login works fine on the XP machine; does not work at all on this Windows 7 machine.

Any suggestions appreciated.

Kudos0

Re: Auto-Login does not work


wrstanley wrote:

I have the same Identity Safe settings on this Windows 7 machine as on my XP machine. Auto-Login works fine on the XP machine; does not work at all on this Windows 7 machine.

Any suggestions appreciated.


Welcome,

Are you using a local vault for each or the online vault for both?

Dick Win 10x64 current current NSBU
Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Hi,

Can you please clarify whether your issue is "Auto-Login" of Identity Safe Profile when you reboot the machine OR Autofill

of username and password not working on the websites were you had stored Logins using "Identity Safe"????

If your issue is autofill of login is not working on websites you visit then please mention the URLs of them. Also mention the browser you used while facing the issue.

If your issue is "Auto-Login" of Identity Safe Profile is not working after reboot then please check your machine setting under

"Settings"->"Web"->"Identity Safe"->"Password & Security" UI, your security setting should be "No needed Password. Automatically log me when windows is started" for Auto-Login.

Note:- If you are using Online Profile then "No needed Password. Automatically log me when windows is started" setting will not available in the UI.

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Thank you.

Problem was apparently due to the fact that I did not have the Norton Toolbar enabled in MIcrosoft Explorer

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Having the same issue.  "No needed Password. Automatically log me when windows is started" for Auto-Login is checked, but it appears it logs me off at shutdown or startup everytime.  It then requies logging in to get it to autofill. Works fine on my other computer.

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Still having the same issue with no answers.

Kudos0

Re: Auto-Login does not work


tomg88 wrote:

Still having the same issue with no answers.


Hi,

Can't give you any answeers yet. Do have a few quwstions. OS? Norton product and version? Browser?

Thanks

Dick Win 10x64 current current NSBU
Kudos0

Re: Auto-Login does not work

I have Win 7 (updated),  Norton 360 (current version and upgraded) and IE9

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Is this where you have checked the no password option?

Are you sure you have not got the next box checked, as I do, for Ask for my password upon resuming from suspend.?

Are you allowing your computer to sleep or hybernate? If you do, it will ask for the password unless you uncheck that last option.

If you are completely shutting down Windows, it should work as advertised. You may need to reinstall. We will deal with that if necessary.

Things happen. Export/Backup your Norton Password Manager data.
Kudos0

Re: Auto-Login does not work

The proper box is checked, I've even cleared and rechecked it.  I won't reinstall.  I did that a while ago for something else and it made quite a frustrating mess. 

Kudos0

Re: Auto-Login does not work


tomg88 wrote:

The proper box is checked, I've even cleared and rechecked it.  I won't reinstall.  I did that a while ago for something else and it made quite a frustrating mess. 


Hi,

I hope your "I won't reinstall" isn't set in stone. There are some problems that may require a reinstall in order to repair.

Stay well and surf safe


 

Dick Win 10x64 current current NSBU
Kudos0

Re: Auto-Login does not work


tomg88 wrote:

The proper box is checked, I've even cleared and rechecked it.  I won't reinstall.  I did that a while ago for something else and it made quite a frustrating mess. 


Are you using a local vault or the online vault? As noted above for the original poster, the Auto Login does not work for the online vault.

You might want to give the online chat a try. They are usually able to find a solution. You can find them here www.norton.com/chat

Things happen. Export/Backup your Norton Password Manager data.
Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Hope this steps will work for Identity Safe issues.

First create a back up of all your login for I dentity safe  "ALL"

Then save it as a plain text and a .dat file meaning 2 back up.

After ceating your back up.

delete all the login on your online vault and local vault.

On your Norton restore all to defaut setting

also reset the setting of your Internet explorer

Restart your computer

create a Identitty safe and restore the back up.

Bloody solution.... "Yes" but it works

Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Thanks but don't use any version of the vault.

Kudos0

Re: Auto-Login does not work


tomg88 wrote:

Thanks but don't use any version of the vault.


Sorry. I am lost now.

Identity Safe stores its' information in a local or online vault. If you are not using either, I do not understand your original problem.

It would not matter if you are logged in or not if you do not use the feature.

Things happen. Export/Backup your Norton Password Manager data.
Kudos0

Re: Auto-Login does not work

Identity Safe automatically saved login in a local vault the online vault is anothe option

When user start using identity safe a window will automatically pop up for user configuration

Identity Safe Toolbar support none 64bit web browser.

The only reason Identity safe would not work are:

incompatibility or web browser

As of now Identitty safe support

IE 7,8,9

Firefox 9.10.11.12

google chrome 11,12

The wb brwoser should be not 64bit

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.