• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

Kudos0

Identity safe Vault working right

I moved from an XP computer to Win 8.1. Same version of NIS worked fine on XP. On Windows 8.1 the vault does not open when I come a site with info to input. Shouldnt the Vault open to enter data ot ask if you want the data saved? If I go to a website that requires login nothing happens unless I slect the NIS icon at the top of the screen and then click the "vault is closed" button and log into the vault. Then when I go to that page it will ask me for my vault password and then will enter the info.

On the XP computer when a login was shown I would see a bar to log into the vault and then my info would be entered. 

Why does it not work the same for 8.1? I have tried with IE as well, but was using Chrome on XP and figure it would work the same with Chrome on 8.1. Why do I have to open the vault with my password and then enter my password again to enter the login info?

I tried different Vault Access Security setting, but still the same.

All the extra steps not make it not worth it. It is faster to pull out a paper and type it in rather than all the steps I have to take now.

I hope there is a fix.

NIS version - 21.1.0.18

Replies

Kudos0

Re: Identity safe Vault working right

I moved from an XP computer to Win 8.1. Same version of NIS worked fine on XP. On Windows 8.1 the vault does not open when I come a site with info to input. Shouldnt the Vault open to enter data ot ask if you want the data saved? If I go to a website that requires login nothing happens unless I slect the NIS icon at the top of the screen and then click the "vault is closed" button and log into the vault. Then when I go to that page it will ask me for my vault password and then will enter the info.

On the XP computer when a login was shown I would see a bar to log into the vault and then my info would be entered. 

Why does it not work the same for 8.1? I have tried with IE as well, but was using Chrome on XP and figure it would work the same with Chrome on 8.1. Why do I have to open the vault with my password and then enter my password again to enter the login info?

I tried different Vault Access Security setting, but still the same.

All the extra steps not make it not worth it. It is faster to pull out a paper and type it in rather than all the steps I have to take now.

I hope there is a fix.

NIS version - 21.1.0.18

Kudos1 Stats

Re: Identity safe Vault working right

Yours is the same problem (with v21) that I experienced on all four of my own computers when I tried to use it - and then too on every other computer (20+ client computers and 15 office work computers) - so they can't say I haven't tried to make v21 work.

Then there's all the other NTB issues, such as - Toolbar rendering issues, including: popup bars that either don't show when they're supposed to, or that refuse to go away when they're supposed to; Having to play "catch the jumping webpage data entry field, if you can";  A near impossible to use, and childishly amateur IDSafe manager interface; The total loss of any and all intuitiveness; Option settings that do not function or fail to be retained.

...And the "reasons why you don't want it" list just goes on (and on) from there.

IMHO ...

Kind regards,

John

 

Kudos0

Re: Identity safe Vault working right

At least it lets you log in. I intentionally even tried entering the wrong password three times and it still won't let me login or anything else. It just keeps giving the same timed out error message

Main PC: Windows 7 Ultimate (64 bit) - AMD FX-4130 3.8 GHz - 16 GB DDR3 1600 - NIS 2013 (21.1.0.18) - NU 16 - IE11, Firefox, Safari, Chrome 31
Kudos0

Re: Identity safe Vault working right


sholmes1 wrote:

I moved from an XP computer to Win 8.1. Same version of NIS worked fine on XP. On Windows 8.1 the vault does not open when I come a site with info to input. Shouldnt the Vault open to enter data ot ask if you want the data saved? If I go to a website that requires login nothing happens unless I slect the NIS icon at the top of the screen and then click the "vault is closed" button and log into the vault. Then when I go to that page it will ask me for my vault password and then will enter the info.

The newer version of Identity Safe requires the user to click into one of the data entry boxes and then the ID Safe will prompt to be opened, or to fill in data.

On the XP computer when a login was shown I would see a bar to log into the vault and then my info would be entered. 

Why does it not work the same for 8.1? I have tried with IE as well, but was using Chrome on XP and figure it would work the same with Chrome on 8.1. Why do I have to open the vault with my password and then enter my password again to enter the login info?

Did you have a local vault on your XP system? Your new install on your Win 8.1 system would have set up an online ID safe vault. This requires you to first log into your Norton Account, and then log into the online vault. 

I tried different Vault Access Security setting, but still the same.

All the extra steps not make it not worth it. It is faster to pull out a paper and type it in rather than all the steps I have to take now.

I hope there is a fix.

NIS version - 21.1.0.18


Things happen. Export/Backup your Norton Password Manager data.
Kudos0

Re: Identity safe Vault working right

FWIW, in regards to the wrong password - the three times has to be three different wrong passwords - crazy!

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.