• All Community
    • All Community
    • Forums
    • Ideas
    • Blogs
Advanced

Not what you are looking for? Ask the experts!

Kudos0

what's wrong with this picture

Prompt me is not checked.  Vault is closed.   Vault Prompts.

Replies

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Just curious what your Security Settings are?  Is it asking for your password at the beginning of a log in session, since your Vault is closed?

Can I assume this is an Online Vault?

Also how can you see your Browsing settings with the Vault closed?

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

I snip'd Browsing pic with Vault open.   Local.  Only Security is Close after 15min.

I'll Open Vault > Login to webmail and Community and Wilders and etc. > Vault will close after awhile > then Prompt to Open will appear....while surfing. 

Once I'm signed into my usual websites. There's no reason to have Vault open.  So, I prefer Close after 15min

My work around has been to toggle Identity Safe at NIS Advanced UI

Accepted Solution
Kudos1 Stats

Re: what's wrong with this picture

Thanks for the feedback bjm_!

I have gone to my trusty Comcast NSS version 21.7 (using Local Vault) to duplicate your  ID Safe Settings (uncheck prompt and select 15 minutes to close).  I logged onto a couple of sites, and then waited until the Vault closed.

I then brought up another site that is listed in my ID Safe Data and I got the same prompt that you received to "Open you Vault to login or save this Login".

As strange as it seems, it appears to be normal operation.  One thing that is curious to me though is that the Prompt disappears from the Info Bar after about 12 minutes on my Win 7 system?

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Interesting...  Oh well,  WADU 

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Have you tried checking the setting. Use the vault for a session. Restart the computer and then uncheck the option again, and test. Sometimes settings get muddled.

Things happen. Export/Backup your Norton Password Manager data.
Kudos0

Re: what's wrong with this picture

peterweb:

Have you tried checking the setting.

No, haven't tried... stay tuned.  

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

I only get the version of the prompt that bjm_ is referring to if the last version of the vault I used (before it was closed) was an online vault.  If my last used (accessed) vault was my local vault, then I do not get this version of the prompt.

When I do get this version of the prompt, like Yank has pointed out, it eventually goes away on its own if ignored. If the Open button on this prompt is clicked it launches the full IDSafe log-in dialog box - which may first prompt for Norton account credentials if you are currently signed out of your Norton account (via the main product GUI).

It's been my experience so far that the other version of the prompt, the one that simply asks for your vault password (with the PW entry field showing) and which opens the IDSafe (in the background after the PW is correctly entered) but does launch the full log-in dialog box - is the only one of the two prompt types that seems to be controlled by the "Prompt me to open my vault" option.

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

As I recall... I waited for InfoBar to go by by....maybe, I didn't wait long enough.  I've x close Bar on the open tab to regain real estate only to see Bar again surfing.   So, assumed "Prompt me to open" was the causal option.   This is a curiosity, certainly not a deal breaker. 

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Hi bjm_

Curious to know if you use a vault at all...

If not, is it possible that (as an experiment) you may have at some point created an online vault?

My thought is that if you did, and even though you may not use it, resident portions of your Norton product "sense" that there's a cloud vault associated with your Norton account - and therefore you're getting this unwanted prompt.

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Always Local
I had a cloud vault for an hour...cloud was deleted to allow creation of local via back door...
New install on new machine, only option was cloud....experienced one hour of time outs...so, went with back door local... that was 4 months back....

Kudos2 Stats

Re: what's wrong with this picture

John, FWIW, I tested mine on the Comcast NSS (v 21.7.11) which is impossible to create an Online Vault with it.  There is not even a Norton Account with NSS - so once upon a time creating an Online Vault could not apply in my case.

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Just wondering out loud - suppose "Open your Vault to login or save this Login"  (appearing after the close vault after X minutes) does not mean the same thing as "Prompt me to open my vault" (as in the vault has not been opened prior to this attempt).

Does that make sense?

Perhaps it should really say "REOPEN your vault...." ?

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

During current session vault was open > closed on time/inactivity > vault has been closed for awhile....migrated to How-To GeekPrompt me to open is not checked..... If this is norm for local then ... ok

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Interesting...

Perhaps the behavior is partly contingent upon which browser (and thereby which Norton BHO) is being used at the time?

Right Yank  - I had missed that nuance (NSS local only) in your previous post. 

Thinking back on it, seems there is another possible prompting option; the one that prompts to create a new vault in the absence of an existing (or if existing, but undetected) vault.

Kudos0

Re: what's wrong with this picture

After waiting half hour...X hides Bar Permalink
Move to another or refresh same How-To Geek page shows Bar. 

Kudos1 Stats

Re: what's wrong with this picture

I just wish the bloody prompt to open my vault would show every time when ever I start my browser and navigate to a site with a login field after a start / restart! 

Off topic rant complete.

A little bit of knowledge is... well a little bit of knowledge.
Kudos0

Re: what's wrong with this picture

Krusty13:

I just wish the bloody prompt to open my vault would show every time when ever I start my browser and navigate to a site with a login field after a start / restart!  Off topic rant complete.

 It's curious that my prompt to open is consistent on How-To Geek....there's no obvious login.  There's an email subscribe...
Hey it's my Topic....so, all comers welcome

This thread is closed from further comment. Please visit the forum to start a new thread.